Embriyo Transferi

Taze embriyo transferini yumurta toplamadan 5 gün sonra (5. gün, blastosist evresi), dondurulmuş embriyo transferini 5. gün, blastosist evresinde uygulamaktayız. Bununla birlikte çok nadir durumlarda 3.gün embriyosu transferide uygulayabilmekteyiz.(yumurta kapasitesi az olan hastalar,ileri yaş vb durumlarda)

Embriyo transferi, bütün emeklerin finalize olduğu son safhadır. Çok nazik yapılması çok önemlidir. Bu kapsamda transferi yapacak hekimin deneyimi çok önemlidir.  

Embriyo transferi öncesi dikkat edilmesi gereken hususlar:

Embiyo transferi günü, idrara sıkışık olmak dışında özel bir hazırlık yapmaya gerek yoktur. Embriyo transferi genellikle, hazırlık dahil, ortalama 5 dakika sürer. Embriyo transferi için, önce bir spekulum vajene yerleştirilir, vajen ıslak bir gazlı bezle usulüne uygun temizlendikten sonra, özel kültür sıvısı ile rahim ağzı yıkanır. Embriyolog transfer edilecek embriyoları katetere yükleyerek laboratuvardan getirir. Ardından transfer gerçekleştirilir. Genellikle ağrısız bir işlem olsa da, nadiren hafif kramp tarzı ağrı olabilir. Anestezi hemen hiç gerekmez. Hastanın isteğine göre anestezili olarak ta uygulanabilmektedir. Bir saatlik istirahat sonrası hasta kaldığı yere dönebilir. Hemşirelerimizin tarif ettikleri ilaçlara devam edilerek, yumurta toplama işleminden 12 gün sonra kanda gebelik testi (kanda beta-hCG) yapılarak gebelik varlığı anlaşılır.

Transfer sonrası yatak istirahati süresi, sanılanın aksine, gebe kalma açısından önem arz etmez. Biz yine Tüp Bebek Merkezi’nde transfer yaptıktan sonra, hastalarımızı 1 saat kadar istirahat ettirmekteyiz. Daha uzun istirahat süresi, gebelik oranı üzerine olumlu etkide bulunmaz. Transfer sonrası İstanbul dışından gelen hastalar çoğu zaman hemen evlerine dönebilirler. Gerek İstanbul içi gerekse de İstanbul dışından gelen hastalarımız, transfer sonrası, ertesi gün işlerine de geri dönebilirler.